Президентът на Венецуела Николас Мадуро потвърди във видеоизявление, че неговото правителство няма да поднови преговорите с опозицията на страната, докато САЩ не отговорят за "отвличането" на неговия съюзник и колумбийски бизнесмен Алекс Сааб.

"Условията за тяхното възобновяване все още не са налице, тъй като те трябва да бъдат държани отговорни за това отвличане", припомни Николас Мадуро.

САЩ издирват близък до Мадуро с награда от 10 млн.

САЩ издирват близък до Мадуро с награда от 10 млн.

Кабо Верде екстрадира

Алекс Сааб беше арестуван през юни в Кабо Верде въз основа на международна заповед за арест, издадена от Съединените щати. Колумбийският бизнесмен беше издирван в САЩ за пране на пари и миналия месец беше екстрадиран. Той е заплашен от 20 години затвор в САЩ.

През септември венецуелското правителство включи Сааб сред преговарящите в Мексико, където управляващите и опозицията опитват да разрешат политическата криза във Венецуела.

Опозицията призова Мадуро да възобнови преговорите за Венецуела

Опозицията призова Мадуро да възобнови преговорите за Венецуела

Те бяха спрени поради екстрадирането на гражданин на страната Алекс Сааб

Бизнесменът беше арестуван през юни 2020 г., когато самолетът му спря в Кабо Верде за презареждане. Той категорично отрича обвиненията срещу себе си, определяйки ги като политически мотивирани.