Правителството на Венецуела е отворено за преговори с опозицията по всички теми, които ще допринесат за справянето с кризата в страната, съобщава ТАСС, цитирайки президента Николас Мадуро.

Държавният глава посочи, че правителствена делегация на Венецуела се е отправила към Норвегия за обсъждане на възможността за преговори с опозицията, защото те "вярвали в диалога".

Готови сме да обсъдим обстойно всеки държавен въпрос, стига да намерим демократично решение на конфликта, заяви Мадуро по време на среща с Обединената социалистическа партия на Венецуела.

Представители на Мадуро и Гуайдо преговарят в Осло за прекратяване на кризата

Представители на Мадуро и Гуайдо преговарят в Осло за прекратяване на кризата

Преговорите намаляват предположенията, че САЩ, подкрепящи Гуайдо, обмислят военни действия

Припомняме, на 16 май представители на венецуелското правителство и на опозицията се срещнаха за първи път в Осло, за да обсъдят възможните начини за разрешаване на политическата криза в страната.

По-късно Мадуро определи консултациите като "много положителни".

От Външното министерство на Норвегия съобщиха в събота, че представителите на настоящото правителство на Венецуела и на опозиционния лидер Хуан Гуайдо трябва скоро да проведат втора среща в Осло като част от подготовката за диалог чрез посредничеството на Норвегия. За разлика от много други европейски държави скандинавската страна не призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела.

Гуайдо с опит за военен преврат срещу Мадуро във Венецуела

Гуайдо с опит за военен преврат срещу Мадуро във Венецуела

За да гарантира "окончателния край на узурпацията" на Мадуро