Македония има искрен приятел в лицето на Сърбия, чийто ангажимент за поддържане на добри отношения и подобряване на сътрудничеството между двете страни не е поставен под въпрос.

Това обяви сръбският президент Александър Вучич на среща с македонския премиер Зоран Заев в Белград, съобщават сръбските медии.

Вучич е изразил подкрепата на Сърбия за Македония във връзка с европейския път на страната.

Македония и Гърция са в отлични отношения, обяви Заев

Македония и Гърция са в отлични отношения, обяви Заев

За първи път от години

Македония и Сърбия имат традиционно добри отношения и сътрудничество, като на тази основа имат изключителен потенциал за укрепване на тези отношения, предлагащи невероятни възможности за нови инициативи в няколко области с взаимно уважение на интересите на двете страни. До това заключение са стигнали Вучич и Заев.

Двамата са се съгласили, че двете страни споделят много общи интереси, изтъквайки в това отношение интеграционните процеси с Европейския съюз.

Зоран Заев твори история: Вече няма проблем да се наречеш българин в Македония

Зоран Заев твори история: Вече няма проблем да се наречеш българин в Македония

"Гоце Делчев и Яне Сандански са личности от нашата обща история"

Вучич и Заев са се разбрали Македония и Сърбия да отворят културни и информационни центрове в столиците на двете страни.

По-рано през деня Заев, който е на първото си официално посещение в Сърбия, се е срещнал със сръбския премиер Ана Бърнабич.