Македония затвори границата си с Гърция за мигранти. Това съобщава Агенция „Франс прес”, позовавайки се на информация от полицията в Скопие. Така е блокиран пътят на стотици, опитващи се да достигнат до Северна Европа.

„Границата е затворена”, заявил за информационната агенция високопоставен полицейски представител. Говорител на полицията в Северна Гърция информира, че границата е затворена от вторник вечерта, като около 600 мигранти са останали блокирани.

Официален представител на полицията в Скопие коментира, че решението произтича от проблеми със словенски влакове, които са прекъснали услугите, които мигрантите използват. Словенската железопътна компания обаче настоява, че услугите се извършват както обикновено.

Докато на сайта на железопътната компания имало съобщение за технически проблеми, които са нарушили трафика на границата с Хърватия и влаковете временно били заменени с автобуси, говорителят на компанията заявил пред словенска новинарска агенция, че мигрантите са пътували необезпокоявани досега.

Междувременно Сърбия обяви, че от днес може да пуска през страната да преминават само мигранти, които специално търсят убежище в Австрия или Германия.