Македонската опозиция настоя, че няма да преговаря с управляващите, докато нейните условия не бъдат изпълнени. Лидерът на социалдемократите Зоран Заев заяви, че насрочените за 5 юни избори в страната трябва да бъдат отменени, както и амнистията за за 56 политици - основната причина за масовите протести срещу властта през последната седмица, които за осма поредна вечер се проведоха и в сряда, предадоха световните информационни агенции.

На 22 април във Виена трябва да се проведе срещата, която ЕС насрочи в опит да се реши македонската криза. Заев обаче заяви, че няма да присъства, ако условията му не бъдат изпълнени.

Според него, в момента няма подходящи условия и достатъчно време за провеждането на гарантирано честни и свободни избори. Вотът веднъж вече бе отложен - от 24 април на 5 юни. Той определи като "срамно" решението на президента Георге Иванов за амнистията.

Иванов обаче смята, че демонстрациите срещу него са предварително организирани.

Очаква се утре в Скопие да се проведе голям опозиционен митинг, в който ще участват и албански организации. Тази вечер, в македонската столица ще се състои голям митинг в подкрепа на властите.