Френският президент Еманюел Макрон предприема втората стъпка от акцията си за преосмисляне на френското трудово право, съсредоточавайки се върху обезщетенията за безработица и професионалното обучение, съобщава "Асошиейтед прес".

Макрон се среща днес с основните съюзи на работниците и работодателите, за да започне преговори, които ще продължат в продължение на месеци. Обсъжданията идват, докато работниците все още протестират срещу първия набор от мерки, подписани от Макрон през миналия месец, целящи улесняването на фирмите да наемат и уволняват служители.

И пенсионерите скочиха срещу реформите на Макрон

И пенсионерите скочиха срещу реформите на Макрон

Вдига се данъкът върху пенсиите им

Правителството сега иска да увеличи помощите за безработни до независими предприемачи, фермери и търговци, които фалират.

Служителите, които доброволно напускат, също биха имали право на обезщетения за безработица при строги условия, за да се насърчат работниците да сменят работата си по-лесно.

Правителството също така иска да реформира начина, по който се финансират помощите, и да помогне на безработните да придобият нови умения, необходими в бързо променящата се глобална икономика.

Макрон се подписа под спорните реформи на пазара на труда

Макрон се подписа под спорните реформи на пазара на труда

Макрон официално се е подписал под пет указа