ЕС и САЩ трябва да въведат по-строги санкции срещу Русия, ако конфликтът в Източна Украйна ескалира или се влоши здравето на опозиционния политик Алексей Навални, заяви лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер в интервю за медийната група Funke.

Москва продължава опасните си провокации, отбеляза Вебер, който е и председател на групата на ЕНП - най-голямата в Европейския парламент.

По думите му, разполагането на руски войски по украинската граница е изпитание за западните страни.

Украйна призова НАТО да изпрати "реален сигнал" към Русия

Украйна призова НАТО да изпрати "реален сигнал" към Русия

Столтенберг потвърди подкрепа, а за Кремъл членство в НАТО ще влоши ситуацията

Той допуска, че при въвеждането на нови санкции може да бъдат блокирани банковите сметки на руски олигарси, както и Русия да бъде изключена от банковата система SWIFT. Това може допълнително да затрудни завършването на газопровода "Северен поток 2" по дъното на Балтийско море.

По-рано агенция Bloomberg съобщи, че САЩ обмислят въвеждане на санкции срещу лица от най-близкото обкръжения на руския президент Владимир Путин. Според публикации в медиите, американските власти може да екстрадират няколко руски дипломати. В отговор руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва ще отговори "на всяка неприятелска стъпка" от страна на САЩ.

САЩ готвят нови санкции за "Северен поток-2"

САЩ готвят нови санкции за "Северен поток-2"

Решението е на Белия дом