Кандидатът за президент на Франция Марин Льо Пен изрази желанието си да "запази регулирани цени" и да "излезе от регулирания пазар на електроенергия и газ" ."Ние сме на европейски пазар на електроенергия и следователно цената на електроенергията зависи от цената на газа. Трябва да се измъкнем от този пазар. Аз бих поддържала регулирани цени днес ", каза тя за Franceinfo.

"Нямаме много ниски цени на електроенергията, защото влязохме в европейския пазар на електроенергия, където плащаме за грешките, допуснати от Германия" , каза още кандидатът за крайната десница. "Трябва да работим масово в областта на покупателната способност и енергията, а не само на горивата -горива, мазут, ток, газ" , аргументира се тя пред Franceinfo тази сутрин.

През последните месеци предложих мярка, която е мярка за всички, а именно намаляване на ДДС от 20% на 5,5% върху цените на енергията и горивата, каза тя. Освен това предлаганите от Льо Пен мерки позволявали да се намали цената на литър бензин от 35 цента на 50 цента. "Струва 12 милиарда и го приемам напълно, защото смятам, че енергията е основна необходимост.

Не искам французите да имат избор между хранене и отопление, какъвто е случаят за мнозина днес ", смята Льо Пен. Тези пари щели да се покрият от разходите за миграция.

На фона на вяла кампания във Франция Макрон е фаворит

На фона на вяла кампания във Франция Макрон е фаворит

Предизборната надпревара е засенчена от войната в Украйна