Русия предупреди Европейския съюз, че ако наложи ограничения на руските медии, тогава западните репортери в Русия ще почувстват бърз, груб и болезнен отговор от Руската държава. Това съобщи "Ройтерс".

На 6 май Bloomberg предаде, че вицепрезидентът на Европейската комисия Вера Йоурова е казала, че ЕС ще санкционира "Гласът на Европа", заедно с "Российская газета", "Риа Новости" и "Известия".

Мария Захарова, горовител на руското външното министерство, предупреди, че западните кореспонденти ще "почувстват отговора", ако ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии и журналисти, тогава, независимо, че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да почувстват нашите ответни мерки", каза Захарова, като добави, че отговорът "ще е болезнен".

Говорителката на външното министерство подчерта, че всеки ход за ограничаване, на която и да е руска медия, веднага ще доведе до отговор в Русия срещу западни кореспонденти.

"Ако само една руска медия бъде подложена на неоправдани ограничения, тогава това ще рикошира върху колегите им тук в Русия, имам предвид западните журналисти", довърши Захарова.

Словакия предостави временна закрила на мъж, обвинен в проруска пропаганда в Чехия

Словакия предостави временна закрила на мъж, обвинен в проруска пропаганда в Чехия

Той е управлявал уебсайта "Гласът на Европа"под ръководството на Виктор Медведчук