Актрисата Росарио Доусън, която е голям поддръжник на кандидата за президент на САЩ Бърни Сандърс, е била сред десетките арестувани по време на протест на хълма Капитолия във Вашингтон, съобщава "Гардиън".

Арестът на Доусън и други активисти от движението „Пролет на демокрацията” (Democracy Spring) идва след едноседмични техни акции. Популярната актриса е била задържана за кратка проверка и ще трябва да плати глоба от 50 долара.

Така тя се превърна в един от над 800 арестувани в рамките на седящите акции на движението във Вашингтон.

„Исках да съм солидарна с другите, които рискуват себе си, за да се обърне внимание на темата. Полицаите се отнесоха много добре с нас, направо чудесно. Казвам това, защото не е такъв случая при много други хора, като тези в движението „Животът на черните е от значение”. Надявам се полицаите в цялата страна да вземат пример и да осъзнаят, че мирните протести трябва да бъдат третирани както днес”, коментира Доусън за ареста.

„Пролет за демокрацията” защитава позицията, че изборите в САЩ са доминирани от специалните интереси на привилигированите богати. Въпреки че съвпада с някои от посланията на Бърни Сандърс и Доналд Тръмп, инициативата е безпартийна.