Спецпрокурорът Роберт Мюлер, който води разследването за евентуална руска намеса в американските избори през 2016 г., е получил нови улики. Според тях, бившият юрист на американския президент Доналд Тръмп - Майкъл Коен, е бил в Чехия през лятото на 2016 г. Информацията съобщи ТАСС, позовавайки се на McClatchy.

Според уликите е засечен сигнал от мобилния телефон на Коен в района на Прага.

Майкъл Коен отива в затвора за 3 години

Майкъл Коен отива в затвора за 3 години

Това е най-тежката присъда до момента, издадена във връзка с разследванетопо т.нар. "руска афера"

Според информация на източника, международните служби са предали на Мюлер данни за прихванати разговори с няколко руснаци. Един от тях изрично казал, че Коен се намира в Прага.

Потвърждение за това, че Коен е посещавал Прага и обсъждал там въпроси за промените на контактите между обкръжението на Тръмп и русия в хода на предизборната компания, по-рано бе обнародвана в т.нар. досие, съставено от бившия агент на британските спецслужби Кристоф Стил. Нареждането за създаване на досието е от компанията Fusion GPS, оглавена от Глен Симпсън, бивш журналист на вестник The Wall Street Journal, а само то е публикувано в интернет-изданието BuzzFeed. Коен заявил, че никога не е бил в Прага.

Тръмп знаеше, че е нередно да се плаща на жени за мълчанието им, обяви Коен

Тръмп знаеше, че е нередно да се плаща на жени за мълчанието им, обяви Коен

Той ми нареди да направя плащанията

Според новата информация, сигнал от мобилния телефон на Коен е бил фиксиран там. Това не обяснява причината той да е бил в Прага, ако въобще се е срещал с някого. Но информацията допълнително свидетелство за това, че Коен бил в Прага по времето, когато е станала предполагаемата среща с руснаци, смятат от информационната агенция.

Самият Коен уверява, че никога не е бил в Прага.

Тръмп призова главния прокурор да прекрати разследването за руска намеса

Тръмп призова главния прокурор да прекрати разследването за руска намеса

Държавният глава нападна Мълър и екипа му