Американският режисьор-документалист Майкъл Мур създаде на своя сайт раздел, озаглавен TrumpiLeaks. Там ще бъде събирана изобличителна информация за американския президент Доналд Тръмп, съобщи РИА Новости.

"Пожелаваме успех на TrumpiLeaks. На този сайт е най-мощната технология за шифроване. Така частни лица ще имат смелостта да се обръщат към мен и моя екип. Приветстваме (решението - б.р.) на патриотичните американци в правителството и на правоохранителните органи и частния сектор, които знаят за престъпленията, лъжливите изявления и всички неправомерни действия на Доналд Тръмп и неговите сподвижници да съобщават за това в името на защитата на САЩ от тиранията", се казва в съобщението, публикувано на страницата на сайта на режисьора.

"Няма метод, който да осигури 100% защита на информацията. Средствата, които използваме, обезпечават най-безопасните технологии, за да защитят анонимността", заяви режисьорът, обръщайки се към потенциалните изобличители на Тръпм.

По-рано Мур съобщи, че работи над документалния филм "Фаренхайт 11/9" за американския президент Доналд Тръмп и президентските избори в страната през 2016 година.

През февруари Мур предложи на американския президент Доналд Тръмп сам да напусне Белия дом. В противен случай, според него, ще бъде инсцениран импийчмънт.

По-рано Мур сравни подходите на Тръмп и на бившия президент Джордж Буш-младши към националната сигурност, предупреждавайки, че при Тръмп в страната може да се случи мащабен терористичен акт, какъвто никога не е ставал при Буш.

Името на филма е във връзка с деня, в който Тръмп бе избран за президент на САЩ - 9 ноември 2016 година. Продуцентите Боб и Харви Вайнщайн имат международните права над филма. Датата на неговото публикуване не се съобщава.

През 2004 година Мур засне филма "Фаренхайт 9/11", посветен на критика и обвинения по адрес на бившия президент на САЩ Джордж Буш-младши, включително и към неговата съпричастност към събитията от 11 септември 2001 година.

Режисьорът-документалист Майкъл Мур работи в жанра на остра политическа сатира. През 2002 година получи "Оскар" за документалния филм "Боулинг за Колумбини".