След атаката на Украйна в Курска област, Руската федерация няма да води никакви преговори с Киев, докато врагът не бъде напълно победен. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс".

"След като неонацистите извършиха терористичен акт в Курска област, всичко си дойде на мястото - приказките на неупълномощените посредници по темата за прекрасния свят приключиха, сега всички разбират всичко, дори и да не го казват на глас разбират, че няма повече преговори, докато врагът не бъде напълно победен!" - написа заместник-началникът на службата за сигурност в канала на Telegram.

Медведев намекна в публикацията и за замесените в организирането на атаката срещу Курска област. Той се изказа неласкаво за един от бившите премиери на Великобритания.

"Нека не му се радва подлото копеле с гадна муцуна и разрошена белезникава коса от страната, в която се подготвяше терористичната операция. Неговата страна направи много по-лошо на територията подопечната им бивша Украйна: ще има много повече безсмислени загуби, много повече повредена военна техника и значително повече ковчези", обобщи Медведев.

Русия: Настъплението край Курск сложи край на възможността за преговори

Русия: Настъплението край Курск сложи край на възможността за преговори

Русия твърди, че атаката срещу Курск означава липса на мирни преговори с Украйна засега, но запазва предложенията на Путин