Опитите да се върне Русия към границите си от 1991 г. ще доведат до глобална война със Запада и атаки срещу Берлин, Лондон, Вашингтон и други цели. Това заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

В канала си в Telegram той посочи, че ядрените сили никога не са губили от никого във войни, в които те защитават своето отечество, своята земя и своя народ, своите ценности.

Според него опитите за възстановяване на границите от 1991 г. ще доведат до глобален конфликт, в който Русия ще използва целия си стратегически арсенал, за да нанесе удари по Киев, Берлин, Лондон и Вашингтон. Така че е по-добре да ги оставим да върнат всичко, преди да е станало твърде късно. Или ще го върнем сами с максимални загуби за врага. Като Авдеевка. Нашите воини са герои!, добави Медведев.

По думите му, ако Украйна спечели войната, това ще е победа за неонацистите и техните спонсори и връщане на границите от 1991 г. Медведев подчерта, че това би означавало директен и необратим разпад на днешна Русия, която по конституция включва нови територии.

Медведев предупреди, че евентуален разпад на Русия ще има по-ужасни последици от резултатите от една обикновена, дори и най-продължителната война.

Медведев вижда бъдеща Украйна само в границите на Лвовска област

Медведев вижда бъдеща Украйна само в границите на Лвовска област

Той "видя тази прогноза" в проект за изграждане на жп линия с европейско междурелсие до Лвов