Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев смята, че Украйна не е нужна на никого на планетата и затова няма и да просъществува, а ще изчезне. Политикът публикува пост по темата на страницата си във ВКонтакте в събота.

Постът е озаглавен "Защо Украйна ще изчезне? Защото не е нужна на никого."

По-нататък постът е разделен на шест параграфа, в които Медведев аргументира защо украинската държава не е нужна нито на Европа и САЩ, нито на Африка и Латинска Америка, Азия, както и на Русия, а и накрая и на самите украински граждани.

Медведев за Украйна и Европа: поставянето на "млади украински кръвосмучещи паразити около артритната шия на съсухрящия се Европейски съюз" ще бъде окончателният залез на "някога царствена, но дегенерираща Европа". Според него "напрегнатата подкрепа за нацисткия режим по нареждане на американския ментор вече е донесла на европейците истински финансов и политически ад", а последствията, включително "нерентабилните руски санкции", вече са довели до експлозии от недоволство както в Западна, така и в Източна Европа.

В същото време Медведев подчертава, че дори поляците "не възприемат Украйна като нормална държава и периодично предлагат аншлус на западните региони".

Медведев: Руските войски ще стигнат до Киев и Лвов, ако трябва

Медведев: Руските войски ще стигнат до Киев и Лвов, ако трябва

Съюзникът на Путин пита украинците искат ли да отворят кутията на Пандора

Американците и Украйна

На свой ред американците, по мнението на руския заместник-председател на Съвета за сигурност, рано или късно ще попитат своето ведомство защо то се занимава с "непозната за тях страна", а не с вътрешните американски проблеми, "и тогава превземането на Капитолия през януари 2021 г. ще изглежда като разузнавателна игра". "Обикновените американци изобщо не знаят къде е Украйна, а и не разбират какво е "Украйна". Повечето от тях дори не могат да покажат тази "сила" на картата", отбеляза Медведев. Що се отнася до други части на света, Медведев е убеден, че "стотиците милиарди, които Съединените щати харчат за безсмислени битки някъде в Украйна, биха били достатъчни за много програми, насочени към социалното развитие на латиноамериканските и африканските държави".

Също така "Азия не се нуждае от Украйна", чиито представители виждат от руския пример "как се прилагат цветни технологии за елиминиране на големи конкурентни сили" и "разбират какъв сценарий в случай на неподчинение им е подготвил колективният Запад, начело с Америка". Освен това, продължава Медведев, гигантските държави от региона вече имат достатъчно проблеми с икономическото възстановяване след края на пандемията, затова и отказват да подкрепят Украйна и да ограничат Русия - "страна, която азиатските сили са многократно по-близки в геополитически план и която исторически се е доказала като надежден стратегически партньор.

Медведев: Зеленски ще подпише всичко, което му пратят отгоре

Медведев: Зеленски ще подпише всичко, което му пратят отгоре

Но такъв документ, според него, не би имал голяма стойност

Русия и Украйна

Медведев също така определя сегашна Украйна като "недоразумение, породено от разпадането на Съюза на съветските социалистически републики". "Тук живеят милиони наши сънародници, които в продължение на много години са подложени на издевателства от страна на нацисткия киевски режим. Именно тях ние защитаваме в специална военна операция, безмилостно унищожавайки врага", заявява заместник-председателят на Съвета за сигурност. "И затова не се нуждаем от не-Украйна. Нуждаем се от Голяма Велика Русия", пише политикът. Що се отнася до самите украинци, според Медведев в страната са останали малко над 20 млн. души от 45-милионното население, а останалите са "принудени да живеят в постоянна тревога и страх" и "не искат ходят никъде".

"Никой на планетата не иска такава Украйна. Ето защо тя няма да съществува", заключава с увереност Медведев.

Медведев предрича, че Европа ще изчезне напълно

Медведев предрича, че Европа ще изчезне напълно

Зеленски е "брадат фотомодел със зелена миризлива тениска", който се разхожда из Европа с "цирк марионетки"