Германският канцлер Ангела Меркел поиска мигрантите да бъдат експулсирани и за условна присъда. Тя се обяви за по-строги правила за експулсиране на търсещи убежище, осъдени от германския съд, които да разрешават експулсирането на получилите дори условни присъди, предадоха ТАСС и Франс прес. "Ако бежанци извършат престъпление, което се наказва дори с условна присъда, правото им на пребиваване трябва да се отнема", заяви Меркел на пресконференция след края на партийно заседание в Майнц.

Ръководството на Християндемократичния съюз (ХДС) се обяви и за ограничаване на броя на пристигащите в Германия бежанци, като посочи, че предвид непрекъсващия поток от мигранти, държавата и обществото се оказват пред предизвикателства, с които може да не се справят. Предложението ще бъде обсъдено с коалиционните партньори на ХДС и ще трябва да бъде одобрено от парламента, отбелязва Асошиейтед прес.

В Цюрих също е имало сексуални посегателства над жени на Нова година

В Цюрих също е имало сексуални посегателства над жени на Нова година

Усмихнат мигрант разкъсал разрешителното си пред полицаите и поискал ново

"През новогодишната нощ бяха извършени отвратителни престъпления, които изискват решителен отговор", подчерта Меркел. "Промените в законодателството ще са в интерес както на германските граждани, така и на повечето бежанци", допълни тя.

Около 1000 младежи, повечето от които "с арабска или северноафриканска външност", се събраха на площад в Кьолн близо до катедралата и гарата. След това те се разделиха на малки групи и извършиха нападения срещу жени. Досега в полицията са постъпили около 200 оплаквания от потърпевши, които съобщават за посегателства, изнасилвания, оскърбления и грабеж. Над 100 подобни оплаквания са подадени и в полицията в Хамбург. Не е известно дали случаите в двата града са свързани.

С водни оръдия полицията разпръсква митинг на ПЕГИДА в Кьолн

С водни оръдия полицията разпръсква митинг на ПЕГИДА в Кьолн

След като протестиращи започнаха да хвърлят бомбички и бутилки

От 31 временно задържани за разпит след новогодишните нападения 18 са били търсещи убежище. Никой от задържаните засега не е обвинен в извършване на сексуални посегателства и разследването продължава.