Сексуални посегателства срещу жени в новогодишната нощ е имало и в Цюрих, съобщиха Франс прес и БТА, позовавайки се на полицията в швейцарския град. Сексуалните нападения са били като тези в град Кьолн в Германия.

"Получихме няколко жалби за сексуални посегателства и грабежи", посочи в комюнике полицията, правейки паралел с оплакванията, получени в няколко германски града.

Меркел обеща твърди действия след нападенията в Кьолн

Меркел обеща твърди действия след нападенията в Кьолн

Определи ги като напълно неприемливи

Полицията в Цюрих започна разследване, като потърси съдействие от евентуални очевидци и призова ако има други пострадали от подобни посегателства, те да подадат жалби.

В полицията в града са били получени сигнали за 25 кражби в новогодишната нощ, когато край градското езеро са празнували около 120 000 души.

Докато разследвала кражбите, полицията установила, че няколко жертви са съобщили и за сексуални посегателства. Няколко жени посочили, че били заобиколени и опипвани от "няколко мъже с мургава кожа", смесили се с тълпата. Служители на реда уточняват, че повечето от жалбите са получени в последните 24 часа.

МВР предприема много строги мерки срещу мигрантските сексуални посегателства

МВР предприема много строги мерки срещу мигрантските сексуални посегателства

Работи се и по въоръжените обири

Сигнали за множество сексуални посегателства над жени са получени и от полицията в Залцбург, Хамбург, Берлин, Щутгарт, освен в Кьолн и в Цюрих.

Die Presse описва случай, при който едно от момичетата е било тормозено сексуално от двама мъже, които след това са откраднали мобилния й телефон. Тя казала на полицията, че "младите хора с чуждестранен произход се движели на групи от 8-10 човека".

През последните дни полицията е получила няколко подобни сигнала с нападения от имигранти от Сирия и Афганистан. Полицията е успяла да задържи 24-годишен афганистанец, който брутално изнасилил посетителка на бар в града.

В новогодишната нощ в германския град Кьолн един от пришълците с усмивка разкъсал разрешението си за пребиваване и заявил на полицая: "Можете ли да ми донесете нещо, изпратете ми утре нови!". В полицейския доклад се споменава, че представителите на силите на реда са били малко, а и оборудването им е недостатъчно.

Според друго издание Esterrayh полицията е започнала да регистрира сексуални нападения още преди Нова година. На 26 декември две момичета са били нападнати от десетина млади мъже.

Това са първите случаи, които добиват публичност. Поредицата от сексуални посегателства и изнасилвания започна доста по-рано, но случаите не стигаха до медиите, твърдят запознати с процесите на мигрантската криза.