Германският канцлер Ангела Меркел беше видяна отново да трепери, докато посрещаше гостуващия ѝ премиер на Финландия - третото ѝ неконтролируемо разтрисане в рамките на по-малко от месец, съобщава "Ройтерс".

Тялото на Меркел се тресеше, докато тя стоеше навън с Анти Рине, наблюдавайки военните почести, с които той беше посрещнат в Берлин.

Говорителят на германското правителство коментира във връзка със състоянието на Меркел, уверявайки, че тя е "добре". 

По-късно самата Меркел успокои, че се чувства "много добре, няма нужда от притеснение". 

От средата на юни досега германският канцлер претърпя още два подобни публични инцидента.

За първи път тя беше видяна да се тресе, докато посрещаше в Берлин новия украински президент Володимир Зеленски на 18 юни.

Меркел трепери на церемония със Зеленски в Берлин
Обновена

Меркел трепери на церемония със Зеленски в Берлин

Германия и Украйна не обсъждат засилване на санкциите срещу Русия

Вторият път това стана на 27 юни, когато Меркел присъстваше на официалната церемония по назначаването на нов правосъден министър в Берлин. Беше видяна да държи ръцете си на гърдите си, а краката ѝ изглеждаха видимо треперещи.

При случая със Зеленски 64-годишният канцлер на Германия отхвърли опасенията за здравето си, като каза пред журналисти, че е добре и състоянието ѝ е причинено от обикновена дехидратация.

Меркел, която става на 65 години следващата седмица, е канцлер на Германия от 2005 г. Тя беше определена за най-влиятелната жена в света. През октомври миналата година тя обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат при приключването на настоящия през 2021 г.