Министрите на енергетиката и околната среда, на страните от Г-7, излязоха със съвместно изявление, с което призовават международната общност да продължи да намалява емисиите на въглероден диоксит. Целта е да се задържи повишаването на средната температура, съобщава в."Никей", цитиран от БНР.

Министрите на Г-7 ще се застъпят за намаляване на парниковите емисии до 2035г. Това е посочено в проекта на съвместното изявление.

В документа , който се очаква да бъде приет след срещата в град Сапоро, Япония, пише: "Призоваваме другите държави да приведат действията си в съответствие с политиката за градус и половина". Срещата ще се проведе на 15 и 16 април и ще присъстват Министрите на енергетиката и околната среда от групата на Г-7.

Европрокуратурата разследва търговията с вредни емисии у нас

Европрокуратурата разследва търговията с вредни емисии у нас

Разследват се частни компании в България

През 2015 г. беше подписано споразумение, за борба с глобалното затопляне . Участващите държави поеха ангажимент доброволно да намалят вредните емисиите през следващите десетилетия. Целта е да се стопира повишаването на средната температура в рамките на 1,5 или 2 градуса по Целзий. Според авторите на документа, предприетите мерки, се очаква да допринесат за постигането на тази цел. Сред мерките, които държавите трябва да приложат, са разработването на възобновяеми енергийни източници, както и намаляването на използването на изкопаеми горива, посочва ТАСС, цитирано от БТА.