Парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ и нейната коалиция няма да гласуват за предложените промени в Конституцията. Това повтори лидерът на партията Христиан Мицкоски, в в интервю за Алсат М.

"Следя много внимателно изказванията и посланията, които идват от международните представители в Македония, както и от тези, които бяха тук през този период и имахме срещи. Те през цялото време казват, че няма да има допълнителни условия за започване на преговорите и ние сме съгласни с това, но сме сигурни, че ще има допълнителни условия и никой от тях не може да гарантира това" каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Международните представители не гарантират, че в бъдеще няма да има нови условия от страна на България. Ако искат да бъдат убедителни в подобни гаранции, нека да премахнат двустранния договор, посочи Мицкоски.

"Ако това е така, тъй като търпението на гражданите в Македония наистина е твърде голямо и беше показано от Споразумението за стабилизиране и асоцииране, а до днес има още това, това, това, тук ще направя предложение нека го премахнат двустранното споразумение от преговорната рамка и тогава всички ще сме сигурни, че няма да има допълнителни условия", каза Мицкоски.

"Ако искате да вярваме, че официална София няма да наложи допълнително вето, тогава нека променим частта, в която освен критериите от Копенхаген в преговорната рамка е включено и двустранното споразумение с България", посочи Мицкоски.

Илхан Кючюк: Не Европа решава, защото ние сме ЕС

Илхан Кючюк: Не Европа решава, защото ние сме ЕС

Ако Северна Македония не промени своята конституция, не виждам основание докладът за напредъка на Скопие да бъде гласуван