Имиграционната агенция на Монголия реши да издаде разрешения за пребиваване на всички руски граждани, които са подали такива молби в агенцията, съобщава "Централна Азия".

Съобщава се, че от 21 септември насам 6268 руски граждани са преминали границата през пункта Алтанбулаг. От 21 до 29 септември престоят и визите на 748 руски граждани в Монголия са били удължени. Освен това повече от 1000 граждани са били консултирани за получаването на разрешения за пребиваване и удължаването на престоя им в Монголия.

Заради ситуацията в Русия гражданите на тази страна масово идват в нашата страна, се казва в изявление на агенцията. Само за един ден около 160 граждани са подновили визите си за престой от 30 дни.

Повече от 194 хиляди руснаци са избягали в съседните страни от мобилизацията

Повече от 194 хиляди руснаци са избягали в съседните страни от мобилизацията

Доброволци раздават топла храна в Казахстан

Руските и монголските граждани могат да пътуват без виза за 30 дни в двете посоки. В случай на дългосрочно пребиваване трябва да се получи съответната категория виза преди влизане в страната. Дългосрочно пребиваване се предоставя въз основа на получаване на съответната категория виза.

Съгласно Закона за правния статут на чужденците и визовия правилник на Монголия престоят на чужденец без виза може да бъде удължен еднократно за 30 дни.

Припомняме, подобни решения вече обявиха и други съседни на Русия страни.

Москва спира да издава международни паспорти на мобилизирани руснаци

Москва спира да издава международни паспорти на мобилизирани руснаци

На фона на нарастващите страхове, че ще бъдат наложени ограничения за пътуване