Руският опозиционер Иля Пономарьов обяви в социалната мрежа X, че днес, изглежда, празнува своя "втори рожден ден", след като руски дрон падна недалеч от дома му, съобщава Би Би Си.

"Петият опит за нападение беше най-нестандартният и най-успешният, срещу който беше трудно да се защитим. Но няма да им се получи! Подробности ще напиша по-късно", написа Пономарьов.

Украинските медии съобщават, че дронът се е взривил на пет метра от входната врата на дома на политика, повреждайки сградата. Според украинското издание Oboz.ua, позовавайки се на свои източници, Пономарьов е получил множество шрапнелни рани, но животът му не е в опасност.

Изданието публикува снимка на политика със следи от кръв по лицето и гърдите.

По-рано ръководителят на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко съобщи, че двама души са пострадали от отломки от свалени дронове над Киевска област и че са повредени два частни дома.

Националната полиция на Украйна публикува снимки на повреден жилищен дом в Киевска област. Според Oboz.ua, снимките показват последствията от удара по дома на Иля Пономарьов.

През нощта на 1 август руската армия отново атакува Украйна с дронове, но атаката не беше толкова масирана, колкото предишната нощ, когато бяха изстреляни десетки шахеди.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че през нощта на 1 август по Украйна са били изстреляни седем дрона, всички от които са били унищожени.

ISW: Антиизраелските позиции на Русия подкупват Иран за сътрудничество

ISW: Антиизраелските позиции на Русия подкупват Иран за сътрудничество

Руските блогъри доволни, че се чува думата и на ултранационалистите