Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков обяви, че Москва си запазва правото да отмъсти за конфискацията на нейно дипломатическо имущество в САЩ, съобщава ТАСС.

Москва предупреждава, че ако въпросът не бъде разрешен в близко бъдеще, Русия ще предприеме подходящи реципрочни действия срещу САЩ.

Лавров се нахвърли на САЩ, извършили "пладнешки обир"

Лавров се нахвърли на САЩ, извършили "пладнешки обир"

Относно руските дипломатически имоти, конфискувани по времето на Обама

"Страните продължават да търсят решения на натрупаните проблеми, включително и онези, свързани с незаконната конфискация на руската собственост в САЩ от администрацията на Обама", отбеляза Рябков след срещата си с помощник държавния секретар на САЩ Томас Шанън.

Той предупреди, че ако Вашингтон не върне дипломатическата собственост обратно на Русия и ако САЩ продължат да създават трудности за руската дипломатическа мисия, Москва ще отговори с реципрочни мерки.

В понеделник руският външен министър Сергей Лавров разкритикува остро американските действия във връзка с казуса, наричайки ги "пладнешки грабеж".

Междувременно се появиха информации, че Вашингтон бил готов да върне имотите на Москва, ако Русия изпълни определени условия.