Украйна не е давала никакви сигнали за възможността за преговори. Това каза Юрий Ушаков, помощник на президента на Руската федерация, цитиран от "Интерфакс".

"Водят се преговори между двете страни, досега не сме получили сигнали от другата страна за възможността за преговори, не сме виждали това", каза Ушаков в интервю за Първи канал в кулоарите на руско-турския преговори на върха в Сочи.

В отговор на уточняващ въпрос дали шефът на турското външно министерство, който преди това е бил в Киев, е предал някакво послание на руската страна, той каза: "Не, не го е предал".

В Украйна: Няма вариант за размяна на територии срещу мир

В Украйна: Няма вариант за размяна на територии срещу мир

Подоляк: С Путин е напълно невъзможен да се преговоря, той съзнателно има престъпни намерения

Припомняме, че в края на август Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, повтори вече заявената позиция на Киев - че страната му няма да желае да обменя територии и суверенитет срещу мир.

"Прекратяването на огъня и замразяването на фронтовата линия няма да сложи край на войната, а само ще насърчи Русия да следващото ниво на престъпления".

В публикация в X (бивш Туитър), Подоляк коментира, че с Владимир Путин е "напълно невъзможно да се преговоря", той "съзнателно има престъпни намерения".

Зеленски: Войната може да завърши още тази година

Зеленски: Войната може да завърши още тази година

Всичко зависи от няколко фактора

Украинският президент Володимир Зеленски изрази убеждението си, че войната, започната от Русия срещу родината му, може да приключи до края на годината, но при определени условия.