Кремъл определи доклада, публикуван от сенатори от Демократическата партия, обвиняващ Русия в намеса в изборите, като вредящ на двустранните отношения, както и вредящ за самите САЩ, съобщава "Ройтерс".

Сенаторите демократи обвиниха Русия вчера за "безмилостна атака" срещу демократичните институции на западните демокрации и призоваха президента Доналд Тръмп да се отнася към намесата на Русия в изборите като национална криза.

В Сената на САЩ предупреждават за задълбочаване на намесата на Русия в Европа

В Сената на САЩ предупреждават за задълбочаване на намесата на Русия в Европа

Демократите обнародват нов доклад по темата

Демократите в Комисията по външните работи на Сената публикуваха доклада, описващ подробно онова, което те определиха като почти две десетилетия руски опити за преобръщане на политиката в цяла Европа, критикувайки Тръмп, че е направил твърде малко за решаване на проблема.

Докладът беше възложен от сенатор Бен Кардън, най-високопоставения демократ в комисията, който вчера подчерта, че руският президент Владимир Путин "ще стигне дотам, докъдето му е позволено да стигне, ако не го възпрем".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, който многократно е отричал твърденията на служители от американските спецслужби и други, че Москва се намесва в изборния процес в които и да е било чужди избори, коментира по време на конферентен разговор с журналисти, че Русия отхвърля всякакви обвинения за намеса и че той бил разтревожен, че все още се отправят подобни обвинения.

"По отношение на тази антируска кампания, всичко, което можем да направим, е да изразим нашето съжаление и да повторим, че тези обвинения остават безпочвени", коментира Песков.