За възможна терористична атака в индийския мегаполис Мумбай през дните на Рождество Христово или Нова година предупреждава индийската полиция, пише електронното издание Нюз.Ру.

Според сведения на полицията в града са проникнали поне четирима активисти на забранената екстремистка групировка „Лешкер-и Тайба". По думите на полицейския началник в града Химаншу Роя терористите се готвят да извършат крайно опасна и яростна атака по време на коледните и новогодишните празници.

От полицията съобщават имената на четиримата активисти на групировката - Абдул Карим Муса, Нур Абу Илахи, Валид Джина и Мехфуз Алам. От там призовават също гражданите към повишена бдителност и при съмнения да се обаждат на специалната гореща линия.

Главният финансов и икономически център на Индия преживя безпрецедентна терористична атака на 26-28 ноември 2008 година. Десетина бойци, за които се предполага, че са от групировката „Лешкер-и тайба" се добраха до градския плаж с надуваема лодка и разделяйки се на групи с таксита се добраха до мястото на терористичната атака. Всеки от тях е носел автомат АК-47, гранати, боеприпаси и продоволствени запаси.

Операцията по ликвидирането им продължи 60 часа, а при атентатите з два хотела и еврейски религиозен център загинаха над 200 души.