Председателят на конгреса Нанси Пелоси покани американския президент Джо Байдън да направи обръщение на 28 април пред двете камари на американския законодателен орган, разкри АП.

"Пиша ви, за да ви поканя да говорите на общата сесия на Конгреса в сряда, 28 април, за да споделите вашата визия за решаване на проблемите и за възможностите на този исторически момент", казва Пелоси в писмо до Белия дом. Текстът на този документ беше разпространен от пресслужбата на палата на представителите.

Байдън създаде комисия за проучване разширяване състава на Върховния съд

Байдън създаде комисия за проучване разширяване състава на Върховния съд

С предложението за създаване на комисия Байдън изпълнява предизборно обещание

Ако Байдън приеме поканата, това ще е първото му участие пред Конгреса по време на неговото президентство, започнало на 20 януари. Както отбелязва вестник The Hill, обикновено американските президенти изнасят речи пред депутатите в рамките на няколко седмици след встъпването си в длъжност, но на фона на пандемията Байдън все още не е направил това.

Байдън увеличава парите за здравеопазване и образование в $1,52 трлн. проектобюджет

Байдън увеличава парите за здравеопазване и образование в $1,52 трлн. проектобюджет

Президентът ще се опита да предефинира ролята на правителството в американския живот

Това се отнася до годишната реч на ръководителя на американската администрация на Капитолийския хълм. Тъй като обаче Байдън встъпи в длъжност на държавен глава едва на 20 януари, не говорим за пълноценно традиционно послание "За състоянието на съюза", с което американският лидер се обръща всяка година към законодателите и обикновените граждани.