Три самолета на украинските военновъздушни сили са били свалени през тази нощта, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков на брифинг в понеделник.

Според информацията на руското министерство на отбраната това са два МиГ-29, които са свалени в районите Иверское и Новодонецко на Донецката народна република, както и един Су-25 край Погоновка в Харковска област.

В района на Змийския остров са унищожени три украински безпилотни летателни апарата, включително два Bayraktar. За още свалени 15 украински дрона се изброяват шест населени места в Харковска област, едно в Черкаска, две в Донецк и едно в Луганск.

Конашенков докладва и че в районите на Изюм и Снежовка са били прихванати три ракетни установки "Смерч".

Руските медии отразяват от празничния Херсон

Руските медии отразяват от празничния Херсон

За първи път в "освободения" Херсон се провежда "Безсмъртен полк"

Унищожени са и хеликоптери на въоръжените сили на Украйна в Одеска област.

Също така акцент в брифинга е унищожаването на радарна станция американско производство край населения пункт Золоте. В брифинга Конашенков говори и за удари край село Попасна, което преди два дни руската армия обяви, че е взела под контрол.

"Четири украински ракетни установки "Смерч" и една пускова установка на зенитно-ракетната система С-300 бяха унищожени близо до Богодухов", каза Конашенков.

Той заяви, че "оперативната и тактическата авиация и армейската авиация са поразили 52 района, в които са били съсредоточени личен състав и военно оборудване, както и склад за боеприпаси край град Глухов, Сумска област.

Русия унищожила американско оръжие в Източна Украйна

Русия унищожила американско оръжие в Източна Украйна

Напрежението продължава