Повече от 30 души са били арестувани до обяд в Париж в поредната събота на протести на "жълтите жилетки" във Франция, съобщават световните информационни агенции.

Наложени са и глоби във връзка със забраната на демонстрации на необявени места. Сред глобените е и Ерик Друе, който е един от водачите на движението на "жълтите жилетки". 

Повече от 6 хил. полицаи, подпомагани от военни патрули, следят за сигурността в Париж. Те са оборудвани с два дрона и нов вид газови гранати с оцветяващи вещества.

Хиляди "жълти жилетки" се събраха на днешния протест във френската столица, но в южната част на града, а не на обичайното място, като се отправиха на марш по левия бряг на Сена. Шествието се очаква да завърши в квартал Монмартър. 

Забраниха на "жълтите жилетки" да протестират на и около "Шанз-Елизе" в Париж

Забраниха на "жълтите жилетки" да протестират на и около "Шанз-Елизе" в Париж

Демонстрациите в още няколко града също са забранени

Вчера френската полиция забрани достъпа на протестиращите до емблематичния булевард "Шанз-Елизе" след бунтовете от миналата седмица, при които бяха нанесени огромни щети.

В Ница напрежението е по-голямо, като полицията евакуира струпалите се хора на площад в центъра на града въпреки забраната на митинга.

Днешният протест е тест за движението, чиито надежди за нов подем се провалиха с безредиците миналата събота.

Миналата събота протестът на "жълтите жилетки" изби в хаос, след като в него се врязаха около 1500 крайни активисти, които безчинстваха в района на "Шанз-Елизе".