Над 300 цивилни са убити при битките и бомбардировки опустошения сирийски град Алепо за три седмици. Това съобщава Агенция „Франс прес”, позовавайки се на група активисти.

От 31 юли насам при боевете за втория по големина град в Сирия са убити 333 цивилни. Тогава бунтовниците започнаха силен тласък, за да разчупят правителствената обсада в райони под техен контрол.

Броят на жертвите включва 165 цивилни, сред които 49 деца, убити при огън от опозицията в държаните от правителството западни райони.

Други 168 цивилни са загинали при руски и правителствени въздушни удари и артилерийски обстрел по контролирани от бунтовниците източни квартали, съобщават наблюдателите.

Припомняме, че Русия извършва въздушни операции в подкрепа на силите на сирийския президент Башар Асад от септември 2015 година.

Други 109 души са били убити при бомбардировки в останалата част на провинция Алепо за същия период, информира базираната във Великобритания неправителствена организация.

Въздушни удари удариха южните краища на Алепо в събота. В целия град могат да се чуят интензивни битки, информира кореспондент на АФП в източен квартал.