Руският президент Владимир Путин и американският му колега Барак Обама са обсъдили конфликтите в Сирия и Украйна. Двамата са разговаряли в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Китай. Това съобщи пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от „Ройтерс”.

„Срещата бе по-дълга от очакваното”, обясни Песков.

Запитан за настроението по време на срещата, той отговори: „Тя мина добре. Работата ще продължи”.

САЩ и Русия не се споразумяха за Сирия

САЩ и Русия не се споразумяха за Сирия

Кери и Лавров не са преодолели различията

РИА Новости допълва, че срещата между двамата държавни глави е продължила повече от час. Путин и Обама се договориха за личната среща вчера. В неделя те на няколко пъти общуваха „на крак” и американският президент предложил да проведат отделна среща.

От руска страна в преговорите са участвали президентският съветник Юрий Ушаков, прессекретарят Дмитрий Песков и външният министър Сергей Лавров. От страна на САЩ участие е взел държавният секретар Джон Кери.

Песков допълни, че Путин и Обама са провели и разговор „на четири очи”.

Кореспондентът на РИА Новости уточнява, че делегациите са напуснали разговорите след 70 минути, а двамата президенти са останали насаме.

„Асошиейтед прес” информира, че Обама и Путин са се договорили да продължат да работят по двустранните усилия за споразумение за прекратяване на огъня в Сирия.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че държавният секретар на САЩ Джон Кери и външният министър на Русия Сергей Лавров не са успели да преодолеят различията и да постигнат споразумение за Сирия.