29 от жертвите на терористичния акт на сватбено тържество в турския югоизточен град Газиантеп са деца, съобщава "Хюриет". Общият брой на загиналите също се е увеличил до 54.

При идентифицирането на жертвите се е оказало, че 29 от жертвите при смъртоносния самоубийствен атентат са на възраст под 18 години.

Общо 44 жертви са разпознати до момента. Сред тях 31 са от мъжки пол, а 13 – от женски.

Граничният район трябва напълно се изчисти от „Ислямска държава”, обяви Анкара

Граничният район трябва напълно се изчисти от „Ислямска държава”, обяви Анкара

Анкара подкрепя борбата срещу джихадистите

По-рано бе съобщено, че най-малко 22 от жертвите на терористичния акт на сватбеното тържество са били на възраст под 14 години. Това обяви представител на правителството, цитиран от „Ройтерс”.

Припомняме, че атаката е извършена от атентатор самоубиец на възраст между 12 и 14 години. Загинаха най-малко 51 души. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че първоначалните доказателства сочат, че организатор е „Ислямска държава”.

Атентат окървави сватба в южната част на Турция
Обновена

Атентат окървави сватба в южната част на Турция

В размирния град Газиантеп загинаха 50 души, а 94 други бяха ранени

Правителственият представител уточни, че в броя на жертвите – 51, не се включва атентаторът. Вече бе съобщено, че на мястото на атентата е открита разкъсана жилетка с експлозиви. Терористичният акт е най-смъртоносният от серия бомбени атентати в Турция тази година.

„Ислямска държава” е обвинявана за други подобни атаки в Турция, често насочени към събирания на кюрди в опит да възпламенят етническо напрежение. Най-смъртоносният атентат бе през октомври миналата година, когато атентатори самоубийци убиха повече от 100 души на митинг на прокюрдски и леви активисти в Анкара.

Дете е атентаторът, окървавил сватба в Турция
Обновена

Дете е атентаторът, окървавил сватба в Турция

Загинаха 51 души, десетки са ранени

Турция все още е в шок един месец, след като правителството оцеля при опит за военен преврат, за който Анкара обвинява намиращия се в САЩ ислямски проповедник Фетхлуллах Гюлен. Самият той отхвърля обвиненията.

Ердоган убеден, че "Ислямска държава" е окървавила сватбата в Газиантеп

Ердоган убеден, че "Ислямска държава" е окървавила сватбата в Газиантеп

Нямало никаква различа между Гюлен, ПКК и "Ислямска държава"

45 от жертвите са идентифицирани досега, по информация от частната информационна агенция „Доган”. Очевидци разказват, че сред загиналите е и тримесечно бебе.

Прокюрската демократична народна партия вчера обяви, че сватбеното тържество е било за един от нейните членове. Младоженецът е сред пострадалите, но булката не е била ранена. Агенция „Доган” допълва, че те са роднини, които са мигрирали от югоизточната провинция Сирт.