Полицията на Колумбия заявява, че е успяла на ликвидира един от най-известните наркобарони в страната - Мигел Анхел Мехию Мунеру.

Мунеру има репутацията на лидер на новото поколение въоръжени групировки в тази южноамериканската страна и заема една от първите позиции в списъка с престъпници, обявени за издирване от САЩ.

За информация, която да доведе до залавянето му, както и на неговия брат-близнак Виктор, Вашингтон обяви награда от 5 милиона долара.

Министърът на отбраната на Колумбия Хуан Мануел Сантос съобщи, че Мигел Мунеру е бил убит по време на престрелка в провинция Антиокия, в северната част на странат.

„Той е най-търсенията престъпник в Колумбия", почертава министърът.

В престрелката са загинали и двама от неговите телохранители, които са били облечени в американски военни униформи. Полицията е нахлула в ранчо, където се е съхранявал контрабанден кокаин, благодарение на информатор.

Ако информацията за гибелта на Мигел Мунеру е вярна, то за колумбийското правителство това би било двойна победа, тъй като Мунеру е ръководители и на военизирана групировка в региона „Обединени сили за самоотбрана в Колумбия".