Висш ирански военен командир отговори изключително критично и презрително на заплахите на САЩ да затегнат санкциите срещу Иран, подчертавайки, че народът на Ислямската република ще отговори, като зашлеви американския държавен секретар Майк Помпео през устата, съобщава "Ройтерс".

Помпео обяви вчера, че Вашингтон ще наложи нови санкции, ако Техеран не направи значителни промени, включително изоставяне на ядрената си програма и изтегляне от войната в Сирия.

САЩ се заричат: Предстоящите санкции срещу Иран ще са най-тежките в историята

САЩ се заричат: Предстоящите санкции срещу Иран ще са най-тежките в историята

"Ще приложим безпрецедентен финансов натиск върху иранския режим"

Две седмици след като американският президент Доналд Тръмп изтегли САЩ от международното ядрено споразумение с Иран, администрацията му заплаши да наложи "най-тежките санкции в историята", засилвайки още повече конфронтацията между Вашингтон и Техеран.

"Народът на Иран трябва бъде единен в лицето на това и те ще зашлевят силно през устата американския държавен секретар и всеки, който ги подкрепя", подчерта Исмаил Коусари, който е заместник-командир на базата на Революционната гвардия в Техеран.

Ограничаването на ракетните способности на Иран беше едно от основните искания на Помпео.

Наказвайки Иран, Тръмп наля вода в мелницата на Пекин

Наказвайки Иран, Тръмп наля вода в мелницата на Пекин

Съмнително е дали Тръмп знае какви козове даде на Китай...

"Кой си ти и Америка да ни казвате да ограничим обхвата на балистичните ракети", попита Коусари, допълвайки: "Историята показа, че с атаките срещу Хирошима и Нагасаки, Америка е най-големият престъпник по отношение на ракетите", добави той.

Касем Солеймани, ръководител на отдела в Революционната гвардия, който извършва операции извън границите на Иран, беше изтъкнат от Помпео като най-големия създател на проблеми в Близкия изток.

Коусари подчерта, че иранският народ подкрепя Солеймани.

Отделно говорителят на иранското правителство посочи, че планът, очертан от Помпео, ще засили враждебността на иранската общественост към САЩ.

САЩ искат да създадат международна коалиция против иранския режим

САЩ искат да създадат международна коалиция против иранския режим

Тази идея ще бъде представена