Американската Национална оръжейна асоциация (NRA) обяви, че не подкрепя каквато и да е забрана на оръжия след стрелбата в училище в щата Флорида, при която загинаха 17 души.

Коментарите на NRA са против предложенията на американския президент Доналд Тръмп за затягане на контрола върху оръжията.

След нападението на 14 февруари NRA стана мишена на кампания за затягане на контрола върху оръжията.

Американският бизнес се обяви "за" контрола върху оръжията

Американският бизнес се обяви "за" контрола върху оръжията

Клането във Флорида отново доведе до дебата

Вчера някои от учениците са се завърнали в училището във Флорида за първи път след стрелбата. Придружавани от родителите си, те са се върнали за "ориентация". Учениците ще се завърнат в класните стаи в сряда.

Дана Лоеш, говорителка на влиятелната лобистка група за оръжията, заяви пред ABC: "NRA не подкрепя каквато и да е забрана."

Тя заяви, че кланета като това във Флорида не са причинени от NRA.

Лоеш предположи, че е имало грешки от страна на местните правоохранителни органи във Флорида и липса на действия от страна политиците.

Тръмп обвини демократите в непочтеност и политизиране на темата с оръжията

Тръмп обвини демократите в непочтеност и политизиране на темата с оръжията

"Сега просто говорят"

Властите във Флорида разкриха след стрелбата, че въоръжен полицай, работил като охрана в училището, е стоял пред сградата по време на стрелбата и не се е намесил.

Говорейки по-рано тази седмица, Тръмп заяви, че въоръжаването на учителите може да предотврати подобни стрелби в училищата.

Учителите, които носят оръжие, биха могли да прекратят атаките "много бързо", коментира американският държавен глава.