Най-малко 13 войници са ранени при въоръжени стълкновения между отряди на правителството и радикалната групировка "Боко харам", които бяха в североизточната част на Нигерия, съобщи ТАСС, позовавайки се на официален представител на въоръжените сили на африканската страна Сани Усман.

Глад убива десетки хиляди в районите на „Боко Харам”

Глад убива десетки хиляди в районите на „Боко Харам”

Предупредиха от ООН

В понеделник бойците излязоха със заявление, че са атакували съвместни позиции на войските на Нигерия и Нигер в Гашагар, при което са убити 20 войници. Според очевидци, екстремистите са ползвали гранатомети по време на атаката.

Регионалните наблюдатели отбелязват активизация на дейността на екстремистите (от "Боко харам"), които атакуват както правителствени структури, така и мирни граждани.

От 2009 година бойците на "Боко харам" в страните от басейна на Чад са убили най-малко 20 хил. Души. Около 2,6 млн. души са станали бежанци и са разселени. По сведение на правозащитници, екстремистите са похитили десетки хиляди хора, в това число - 10 хил. Юноши. През март 2015 година групировката се закле във вярност на "Ислямска държава".

Освободиха 21 от отвлечените от „Боко Харам” ученички в Нигерия
Обновена

Освободиха 21 от отвлечените от „Боко Харам” ученички в Нигерия

218 остават в неизвестност

Припомняме, преди дни бяха освободени 21 от 270-те, ученички отвлечени от групировката през 2014 година.