Най-малко петима души са ранени при експлозия край полицейски участък в квартал Йенибосна в европейската част на град Истанбул, съобщи телевизия CNN Türk. Взривът прогърмя в близост до полицейски участък в Истанбул, съобщи РИА Новости, позовавайки се на телевизия NTV.

Инцидентът стана в район Шириневлер, недалеч от международното летище "Ататюрк". На мястото на произшествието има линейки и полиция.

Причината за експлозията край местния полицейски участък все още е неизвестна. Според агенция DNA взривът е станал в автомобил, тежко ранявайки един човек.

Прозорците на околните сгради са счупени, има и повредени автомобили от взрива. Полицията издирва в района един заподозрян.

По-късно окръжният управител Васип Шахин заяви, че десет души са ранени при днешната експлозия в Истанбул, предаде БТА. Силният взрив е станал на около 2 километра от международното летище "Ататюрк", където през юни бе извършен бомбен атентат, отнел живота на най-малко 45 души.

По думите на валията на Истанбул днешната експлозия е била причинена от мотоциклет бомба. Вероятният нападател с каска на главата и черна връхна дреха е изоставил мотоциклета и се е отдалечил от мястото.

"Около 15:45 ч. е бил взривен паркиран мотоциклет. В резултат на взрива са ранени десет наши граждани. Няма тежко пострадали. Служители на полицията не са били ранени", заяви Шахин.

Днешната експлозия в квартал Йенибосна стана близо до полицейски участък, който и преди четири години е бил обект на терористично нападение. Недалеч от мястото се намират също военен център, съдебномедицински институт и сгради на образователни институции.

Силите за сигурност засилиха проверките в квартал Йенибосна, който се намира в европейската част на Истанбул. Полицията издирва подозрително лице. По случая е започнато разследване. Засега никой не е поел отговорност за атаката.

В миналото "Ислямска държава", кюрдски и левичарски групировки са извършвали бомбени нападения в страната.