Първият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев поздрави Касим-Жомарт Токаев за победата му на предсрочните президентски избори, съобщи пресслужбата на Назарбаев, цитирана от ТАСС.

"Искрено Ви поздравявам с убедителната победа на изборите за президент на Република Казахстан! Тази победа свидетелства за високия Ви авторитет като държавен глава и е неоспоримо доказателство за непоколебимата вяра на народа във Вашите мащабни реформи и нови инициативи, както и признание за твърдостта, решителността и мъдростта, които проявихте в критичните часове, когато независимостта на нашата държава беше поставена на карта", се казва в посланието, публикувано на уебсайта на първия президент.

В Казахстан избират президент

В Казахстан избират президент

Ключов вот в Астана

"Пожелавам Ви винаги да се радвате на всеобщата подкрепа и уважение на народа", казва Назарбаев в поздравителното си послание.

Според екзитполовете на няколко казахстански институции и обществени сдружения Токаев печели съкрушителна победа на президентските избори в Казахстан, събирайки над 80 % от гласовете.

Централната избирателна комисия на Казахстан планира да обяви предварителните резултати от изборите в понеделник сутринта.