Отговорът на Израел на атаката на палестински въоръжен мъж, която уби седем души в покрайнините на Йерусалим, ще бъде силен и бърз. Това заяви в събота премиерът Бенямин Нетаняху, цитиран от АФП.

Нетаняху направи изявлението, след като свика своя кабинет по сигурността заради атаката в петък.

"Ние не търсим ескалация, но сме подготвени за всеки сценарий", каза той.

Припомняме, че израелска атака срещу Дженин на Западния бряг в четвъртък уби девет души, включително възрастна жена, докато в петък палестински въоръжен мъж уби най-малко седем души, включително 70-годишна жена, в еврейско селище в Източен Йерусалим.

Двама са тежко ранени при нова стрелба в Източен Йерусалим
Обновена

Двама са тежко ранени при нова стрелба в Източен Йерусалим

42 души са задържани за разпит във връзка с вчерашното нападение

Междувременно в събота палестински нападател в ранна тийнейджърска възраст откри огън в Източен Йерусалим, ранявайки двама души.

Нападението над Дженин накара палестинската власт, която има ограничени управленски правомощия на Западния бряг, да спре споразумението за сътрудничество в областта на сигурността с Израел.

Първоначално никой не пое отговорност за нападението в Йерусалим, но говорителят на ислямистката организация Хамас Хазем Касем заяви: "Тази операция е отговор на престъплението, извършено от окупаторите в Дженин, и естествен отговор на престъпните действия на окупацията."