Израелският премиер и министър на отбраната Бенямин Нетаняху подписа заповед, с която медията Ал-Акса се определя за терористична организация, която принадлежи към движението Хамас, съобщава правителството на Израел, цитирано от ТАСС.

"Министър-председателят и министърът на отбраната Бенямин Нетаняху подписа указ, с който телевизията на Хамас "Ал-Акса "обявява за терористична организация в съответствие с израелския Закон за борба с тероризма", се казва в изявлението на министър-председателя.

"Решението бе взето в съответствие с препоръките на Генералната служба за сигурност на Израел (ШАБАК, контраразузнаването) и Националното командване за борба с тероризма в Министерството на отбраната, след като ШАБАК установи използването на сателитния канал "Ал-Акса" от терористичната организация Хамас за набиране на активисти", допълва правителственото изявление.

Израел пусна кадри от масиран въздушен удар в отговор на ракетите от Газа

Израел пусна кадри от масиран въздушен удар в отговор на ракетите от Газа

Ударена била централата на военното разузнаване на "Хамас"

През ноември 2018 г. израелските сили удариха сградата на телевизия "Ал-Акса" в Газа. Това бе в отговор на ракетни атаки срещу израелски градове, посочи израелската армия, отбелязвайки, че телевизията "допринася за военните действия на Хамас, включително чрез предаване на оперативни съобщения на бойци и разпространяване на призиви за терористични действия срещу Израел".

Според арабския телевизионен канал "Ал Хадат", на 12 ноември 2018 г. Израел стреля с шест ракети по сградата на "Ал-Акса". Персоналът на телевизията е предупреден за предстоящата атака и евакуиран, като няма съобщения за пострадали.

Хамас иска Израел да бъде съден за военни престъпления

Хамас иска Израел да бъде съден за военни престъпления

След доклад на ООН за случващото се в Газа