Министъп-председателят на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че Иран е най-голямата заплаха за света и предупреди, че ще действа срещу Ислямската република, ако е необходимо.

Говорейки пред Мюнхенската конференция за сигурност, израелският премиер подчерта, че Иран не бил нацистка Германия, но допълни, че между двата режима имало много прилики.

"Израел няма да позволи на иранския режим да сложи примката на терора около нашия врат", изтъкна Нетаняху.

По време на речта си израелският премиер размаха с дясната си ръка парче от ирански дрон, който Израел свали през миналата седмица, след като той навлезе на тяхна територия. Държейки отломката, Нетаняху попита иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф, който седеше в аудиторията: "Разпознавате ли го? Би трябвало, той е ваш. Не тествайте нашата решителност."

В Израел разпространиха видео със сваления от Сирия Ф-16

В Израел разпространиха видео със сваления от Сирия Ф-16

Видеото очевидно потвърждава информацията

Иранският безпилотен самолет, който навлезе в израелското въздушно пространство, беше прихванат от военновъздушните сили на Израел на 10 февруари, което предизвика обостряне на напрежението между Израел и Сирия, като сирийската противовъздушна отбрана удари и свали израелски изтребител Ф-16, а Израел нанесе масирани въздушни удари срещу ирански и сирийски цели в Сирия.

“Хизбула”: Сваленият Ф-16 на Израел бележи „началото на нова стратегическа фаза”

“Хизбула”: Сваленият Ф-16 на Израел бележи „началото на нова стратегическа фаза”

"Хизбула" осъди израелската агресия