Летището в беларуската столица Минск е спряло качването на полет на германския авиопревозвач "Луфтханза" до Франкфурт и е претърсило самолета, като заяви, че било получило предупреждение за евентуален терористичен акт, което не е потвърдено, съобщава "Ройтерс".

Вчера властите в Беларус вдихнаха изтребител и се оправдаха с изфабрикуван от тях сигнал за бомба, за да принудят самолет на Ryanair да кацне и след това задържаха опозиционен журналист, който се намираше на борда, провокирайки осъждане от европейските страни, САЩ и НАТО.

Великобритания забрани Belavia, британските самолети избягват Беларус

Великобритания забрани Belavia, британските самолети избягват Беларус

Британските власти са отнели разрешителното на Belavia

"Луфтханза" уточни в писмено изявление, че властите в Минск, подтикнати от сигнал за сигурност, са разтоварили багаж и товари от полет LH1487 и са извършили нови проверки за сигурност на 51 души на борда, включително петима членове на екипажа.

Летището в Минск увери, че мерките за проверка на пътниците, багажа и самолетите са приключили и че самолетът отново се подготвя за излитане. Летището работело нормално.

"Съобщението за терористичната атака, получено по-рано по електронната поща на летището, не беше потвърдено", заявиха от летището.

Шефът на Ryanair с подробности за действията на Беларус

Шефът на Ryanair с подробности за действията на Беларус

Пътниците и екипажът са били уплашени