Властите в Нова Зеландия съобщиха в сряда, че напълно ваксинирани чуждестранни пътници ще могат да влизат в страната от 30 април. По този начин се облекчават граничните ограничения, които бяха в сила от началото на пандемията през март миналата година, предаде "Ройтерс".

Напълно ваксинираните новозеландци в Австралия могат да пътуват до Нова Зеландия, без да се изисква от тях карантина от 16 януари, каза също така министърът за реагиране на COVID-19 Крис Хипкинс на пресконференция.

Напълно ваксинираните новозеландци и други отговарящи на условията пътници от всички други страни ще могат да пътуват до Нова Зеландия без карантина от 13 февруари, допълни той.

Нова Зеландия с над 200 положителни случая, въпреки мерките

Нова Зеландия с над 200 положителни случая, въпреки мерките

Новозаразените са рекорден брой

Припомняме, че властите вече ограничиха правата на неваксинираните. Всички фирми, работещи в страната, трябва да ваксинират напълно всички свои служители срещу COVID-19, за да могат да продължат да работят.

Тези, които не са ваксинирани могат да се събират само в групи до 10 човека и не могат да влизат в ресторанти, барове и фитнес зали.

Там също се проведоха многохилядни протести срещу мерките и задължителната ваксинация.

Нова Зеландия задължава с ваксинация бизнеса, ако иска да работи

Нова Зеландия задължава с ваксинация бизнеса, ако иска да работи

Няма да има религиозни изключения от това правило