Министърката на културата в новото руско правителство Олга Любимова премахна от мрежата свои постинги с признания, че не понася операта и балета и не разбира какво означава гражданското общество, съобщи The Insider.

В публикациите, които е отстранила или скрила от блога си в платформата "Живой журнал", тя признава, че е "некултурен човек", не разбира естетското кино, смята посещението на Британския музей за изгубено време, била е в Париж, но не е посетила Лувъра. Наред с това пише, че е употребявала наркотици.

Назначаването на Любимова за министър на културата предизвика взрив от коментари в социалните мрежи. Към момента повечето от 195-те й постинга в блога са недостъпни. Някои обаче все още са достъпни в уеб архива.

Опозиционерът Алексей Навални публикува във Фейсбук стара снимка на Любимова, на която тя носи тениска с нецензурен надпис. Във връзка с това той напомня нецензурен анекдот за министерството на културата, кореспондиращ с надписа на тениската, като отбелязва, че никога действителността не е била така близка до анекдота.

Олга Любимова пое поста на министър на културата на Русия на 21 януари. Преди това е оглавявала отдела за кино в същото министерство. Автор е на няколко сценария за документални филми, работила е и в Първи канал на държавната телевизия.

Снимка 463123

Източник: Туитър - Иля Шуманов