Още цивилни бяха убити при продължаващите размирици в Сирия. БиБиСи съобщава, че над десетима души са загинали в град Хомс.  

Районът е един от двата, в които сирийската армия провежда операция, опитвайки се да потуши започналите преди четири месеца протести. И тази вечер Хомс е станал арена на артилерийски огън. Във всеки квартал на града са разположени военни.

По данни на базираната в Лондон Обсерватория за човешки права минимум 30 души са убити само през събота и неделя. Загинали днес са 13, а четирима други са ранени.

Абдел Карим Рихави, оглавяващ обсерваторията, посочи, че сблъсъците в Хомс са ескалирали с нова сила, след като трима поддръжници на режима на президента бяха отвлечени. По-късно телата им бяха върнати обезобразени на близките на убитите. Похитените са принадлежали към  религиозността общност на т. нар. алавити, част от която е самият Башар Ал-Асад.

Като цяло, по данни на правозащитни организации, над 1400 цивилни са били убити от началото на протестите в страната. 350 са жертвите сред силите за сигурност.