Според публикуван указ на руския президент Владимир Путин, Леонид Горнин е назначен за първи заместник-министър на отбраната на Русия. До този момент Горнин заемаше длъжността заместник-министър на финансите, съобщава Би Би Си.

Назначенията включват също Анна Цивилева и Павел Фрадков като заместник-министри на отбраната.

Анна Цивилева е съпруга на министъра на енергетиката Сергей Цивилев. Освен това, Цивилева е председател на фонда за подкрепа на участниците в "Специалната военна операция" в Украйна и, както медиите съобщават, е далечна роднина на Владимир Путин.

Павел Фрадков е син на бившия премиер и директор на Службата за външно разузнаване Михаил Фрадков. Павел Фрадков преди това заемаше длъжността първи заместник-ръководител на управлението на делата на президента.

Олег Савелев беше назначен за заместник-министър на отбраната и ръководител на апарата на ведомството.

Досегашният първи заместник-министър на отбраната Руслан Цаликов, както и заместниците Николай Панков и Татяна Шевцова бяха освободени от длъжност.

В средата на май Владимир Путин назначи икономиста Андрей Белоусов за министър на отбраната на Русия, като предишният министър Сергей Шойгу стана секретар на Съвета за сигурност на Русия.

Путин: Не се предвиждат промени в Генералния щаб

Путин: Не се предвиждат промени в Генералния щаб

Той благодари на Шойгу