Изборът на президента на САЩ Доналд Тръмп за нов началник на кабинета на Белия дом някога го е определял като "ужасно човешко същество", съобщават американските медии.

Видео показва Мик Мълвейни да прави пренебрежителния коментар в дебат малко преди президентските избори през 2016 г.

Мик Мълвейни ще оглави кабинета на Тръмп

Мик Мълвейни ще оглави кабинета на Тръмп

След като Джон Кели напусне в края на годината…

"Да, аз подкрепям Доналд Тръмп, но го правя въпреки факта, че смятам, че е ужасно човешко същество", посочил Мълвейни.

Той определя опонента на Тръмп в изборите - Хилари Клинтън, като "също толкова лоша".

51-годишният Мълвейни е бивш конгресмен от Републиканската партия, а видеото, до което са се добрали от сайта Daily Beast, е било заснето по време на дебат с опонента му от Демократическата партия Фран Пърсън в Йорк, щата Южна Каролина. В момента Мълвейни е директор на Службата за управление и бюджет в Белия дом, като встъпва на новата си длъжност през януари.

Тръмп знаеше, че е нередно да се плаща на жени за мълчанието им, обяви Коен

Тръмп знаеше, че е нередно да се плаща на жени за мълчанието им, обяви Коен

Той ми нареди да направя плащанията

Говорителка на Службата за управление и бюджет заяви, че коментарите са били направени преди Мълвейни да срещне Тръмп и били "стара новина". Според говорителката Мълвейни "харесва и уважава президента, а също така харесва да работи за него".

Също така изплува и публикация във "Фейсбук" от 2016 г., в която Мълвейни определя Тръмп като "не много добър човек". Тогава Мълвейни е реагирал на публикуването на видеозапис от 2005 г., в който Тръмп прави неприлични коментари относно жените.