Рейтингът сред обществеността на президента на САЩ Доналд Тръмп достигна ново дъно, докато подкрепата за разследването на специалния прокурор Робърт Мюлър за таен сговор на предизборния щаб на Тръмп с Русия се засилва. Това показва ново социологическо допитване, публикувано от в. "Вашингтон пост".

Освен това сондажът е показал, че приблизително половината от американците одобряват Конгреса на САЩ да инициира отстраняване от длъжност (импийчмънт) на Тръмп.

Националното допитване е показало, че около 60 на сто от американците не одобряват представянето на Тръмп на президентския пост, като ново дъно от около 36% все още подкрепя Тръмп. Резултатите по отношение на евентуална процедура по импийчмънт показват, че "за" това са 49% от анкетираните, докато 46% са се обявили против.

Приблизително 63 процента от американците подкрепят разследването срещу Тръмп и негови приближени от страна на Мюлър, а 29 процента са против него. Освен това 59 процента смятат, че Тръмп е възпрепятствал работата на специалния прокурор. Подкрепата за разследването на Мюлър е достигнала 85 на сто сред избирателите на Демократическата партия и една трета сред гласоподавателите на Републиканската партия.

Одобрението за Мюлър е достигнало нови висоти, след като бившият шеф на предизборния щаб на Тръмп - Пол Манафорт, беше осъден за измама.