Мигрантите, които пристигат в "Джунглата" във френския град Кале, след като е започнало унищожаването на лагера, не могат да очакват да бъдат настанени на други места от местните власти. Това обявиха от префектурата в региона, цитирани от "Ройтерс".

Центърът за разпределение, който е изпращал обитателите на лагера до приемателни центрове из Франция като част от процеса за закриване на "Джунглата", сега е затворен. Това обясни пред журналисти на мястото префектът на департамента Фабиан Букио.

Окончателно премахнаха „Джунглата” в Кале

Окончателно премахнаха „Джунглата” в Кале

Мигрантите са изведени

"Кале няма ролята да приема всички мигранти на Европа. Не искаме да създаваме вакуум. Помолихме новопристигналите мигранти да се разпръснат", обясни още Букио.

По-рано група от 100 мигранти, основно млади хора, са забелязани покрай полицаите, които наблюдават разчистването на лагера от понеделник насам.

Фабиан Букио в сряда обяви, че лагерът е празен и преразпределението на 5000 души е приключило. Букио допълни, че мястото ще бъде изчистено от оставащите заслони и останки до понеделник следващата седмица.