Руският президент Владимир Путин обяви, че международни терористични групировки, които са "де факто терористични армии", получават "прикрита и дори пряка подкрепа от някои държави".

"Кръвопролитията продължават в редица страни в Близкия изток, Азия и Африка. Международни терористични групировки активно участват в тях (конфликтите). Те са практически терористични армии, които получават прикрита и дори пряка подкрепа от някои държави", коментирал Путин на среща с руската Федерална служба за сигурност (ФСБ), съобщават руски медии.

Путин също така заявил, че положението в света не се е стабилизирало, докато предизвикателствата и заплахите се влошават, докато военнополитическото и икономическото съперничество между световни и регионални центрове на влияние и някои страни се увеличило.

"През последната година, положението в света не се стабилизира, не се подобри", изтъкнал руският държавен глава.

По-рано бившият шеф на ФСБ и настоящ ръководител на Съвета за сигурност на Русия Николай Петрушев заяви, че Русия имала доказателства, че някои държави и влиятелни чуждестранни компании "сътрудничат с терористи".